Sökmotoroptimering i Helsingborg

Sökmotoroptimering i Helsingborg

Med sökmotoroptimering ökar du din chans att synas och få fler besökare

Med sökmotoroptimeringSEO, ökar du din chans att hamna högre i sökresultatet hos sökmotorerna Google, Bing m.fl. för era sökord. Sökmotoroptimering bör vara en naturlig del av varje företags marknadsföring. Om det inte är det redan så är det hög tid att sätta igång. Genom kontinuerligt SEO-arbete kan ni fokusera er marknadsföring mot de kunder som är intresserade av ert erbjudande.

Vilket är ert mål med sökmotoroptimeringen?

För mig är sökmotoroptimering ett hantverk där varje kund och uppdrag är unikt. För mig att det viktigt att förstå vad det är ni vill uppnå. Vilken är er målgrupp? Var finns besökarna geografiskt? Vad vill ni att besökaren ska göra när den kommer till er sida? Med ett tydligt mål blir optimeringen mycket mera träffsäker och processen blir betydligt mer effektiv.

Jag börjar med att göra en teknisk analys för att ta reda på om er hemsida har de rätta förutsättningarna så det inte finns några hinder för sökmotorerna att indexera ert innehåll på hemsidan. Där efter gör jag en inventering av ert innehåll för att förstå vad som behöver optimeras. När det är gjort beslutar vi tillsammans vilka ord och fraser som är viktiga för er att finnas synliga på. Jag gör sedan en analys av närbesläktade fraser och synonymer som är relevanta för era besökare och kunder.

Där efter optimerar jag rubriker, texter och bilder på webbplatsen, samt skapar relevanta internlänkar på er hemsida för att öka chanserna till en hög placering på Google och övriga sökmotorer. Förutsättningarna för vad som placeras högt hos sökmotorerna justeras ständigt, därför är grundlighet och långsiktighet nödvändigt för att uppnå ett bra resultat utan att bli bestraffad, med uteslutning som följd.

Mina SEO-tjänster

Jag erbjuder följande tjänster.

 • Teknisk sökmotoroptimering dvs analys av hemsidans uppbyggnad.
 • Anpassad sökordsanalys
 • Sökmotoroptimering av hemsidans innehåll
 • Sökmotoroptimering av hemsidans struktur och länkar
 • Strategier för ökad exponering och rekommendationer online

Oroa dig inte för det tekniska – det tar jag hand om.

[button size=”medium” style=”primary” text=”Kontakta mig” link=”/kontakt/” target=””]

sökmotoroptimering helsingborg

Vanliga frågor och svar om sökmotoroptimering, SEO

Sökmotoroptimering vad är det?

SEO (sökmotoroptimering) är ett samlingsnamn för olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt i sökmotorernas sökresultat. Rangordningen av webbsidor sker automatiskt med hjälp av algoritmer som i sin tur tar hänsyn till flera olika parametrar (över 200 enligt Google). Genom att optimera webbplatsen för att så bra som möjligt matcha dessa parametrar kan man påverka webbsidans ranking. Beteckningen SEO är en förkortning av den engelska benämningen Search Engine Optimization.

Varför syns jag inte på Google?

För att bli framgångsrik inom sökmotoroptimering arbetar man med följande områden:

 1. Innehåll
 2. Struktur
 3. Synlighet
 4. Upplevelse och användbarhet
 5. Hastighet (sidans laddtid)

Användaren eller besökaren ska alltid vara i fokus. Bygg hemsidan för människor/besökare i första hand, och sökmotorer i andra hand. Då kommer ni att lyckas.

Varför sökmotoroptimering?

Sökmotorerna analyserar webbplatserna och belönar de som har bra och relevant innehåll och på så vid förtjänar bra synlighet högt upp i sökresultatet. För att synas bättre i sökresultaten och få fler relevanta besökare till hemsidan behövs ett strategiskt arbete med att optimera sidan utefter sökmotorernas regler. Reglerna är inte tydliga eller lätta att förstå sig på ur ett tekniskt perspektiv. Om ni tänker på att skapa kvalitativt innehåll som är relevant så är ni på väldigt god väg. Med flera hundra tekniska parametrar tittar Google på hur er hemsida är byggd och i vilket sammanhand er hemsida existerar på nätet.

Erbjuder du sökmotoroptimering i WordPress och Umbraco?

Ja. WordPress, Umbraco och många andra CMS har utmärkta förutsättningar för sökmotoroptimering. Har du inte kommit igång med sökmotoroptimering i WordPress rekommenderar jag att du börjar med att installera ett SEO-plugin t.ex. Yoast SEO eller All in one SEO pack. Välj ut ett av dem som passar era behov bäst.

Varför är sökmotoroptimering ett pågående arbete?

För att kunna erbjuda en så bra söktjänst som möjligt, arbetar Google och övriga sökmotorer med ständiga förbättringar av sina tjänster. De senaste åren har sökmotorernas utveckling gjort att SEO arbetet blivit mer avancerat.

Jag följer ständigt utvecklingen hos sökmotorerna och tillämpar de senaste teknikerna för att ge er och ert företag den bästa chansen att lyckas.

Hur mycket kostar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering kan kan kosta lite eller mycket. Kostnaden beror på flera faktorer:

 • Antal sidor som ska optimeras
 • Vilka ord och fraser ni vill synas på
 • Hur stor konkurrens ni har
 • Uppföljning av resultat och ytterligare optimering

Avsätt en budget för sökmotoroptimering, då kan vi ta fram en strategi och rimliga mål för att ta er till toppen.

Så når ni er målgrupp med sökmotoroptimering

Genom att utgå från användaren eller besökaren och låta er målgrupps beteende styra hur sajten ska optimeras ökar ni chansen att bli framgångsrika. Det handlar mycket om att ständigt arbeta mot att skapa en användarvänlig struktur och navigation. Genom att lyfta fram era nyckelord och geografiska område gör ni er hemsida relevant för er målgrupp, vilket bidrar till att få relevanta besökare som konverterar bättre dvs bättre lönsamhet.

Jag erbjuder sökmotoroptimering i Helsingborg och inom Sverige, som är anpassad efter era behov, er målgrupp, ert företag och hemsida.

[button size=”medium” style=”primary” text=”Kontakta mig” link=”/kontakt/” target=””]