Nyckelordsanalys – 3 bästa gratisverktygen

Nyckelordsanalys – 3 bästa gratisverktygen

Nyckelordsanalys

Nyckelord, keywords, är en väldigt viktig del av SEO. Det är viktigt att du försöker förstå hur dina besökare och kunder tänker och agerar. Det blir då lättare att utforma texter, erbjudanden och innehåll som riktar sig till potentiella kunder.

När det gäller sökmotoroptimering gäller det att ha tålamod eftersom det kan ta månader att ranka högt dvs att nå höga placeringar på Google och Bing. För att undvika att lägga pengar på nyckelord som är allt för generella och inte bidrar till att nå ert mål, är det väldigt viktigt att välja rätt ord för att er kampanj och innehåll ska ge resultat.

Det finns många olika verktyg som kan hjälpa dig i de här arbetet, och du kan bygga omfattande listor med nyckelord utan att spendera ett öre.

Här har jag samlat de 3 bästa gratisverktygen för nyckelordsanalys:

1. KeywordTool.io

KeywordTool.io long tail nyckelord

Keyword Tool är väldigt enkelt att använda och hämtar sina data från autocomplete i Google, men skillnaden är att den går mer på djupet. Med KeywordTool kan du få upp emot 750 förslag för varje nyckelord. Dessutom får du en alfabetisk lista där ditt nyckelord ingår antingen före eller efter. Är du ute efter ett verktyg som ger dig bra resultat för längre fraser, då ska du använda dig av Keyword Tool. http://keywordtool.io/

 

2. Übersuggest

Übersuggest nyckelordsanalys sökmotoroptimering

Även Übersuggest hämtar sina data från autocomplete och kan ge dig förslag på nyckelord. Genom Übersuggest är det möjligt att hitta nischade områden som du kan ha missat för ditt hyvudnyckelord eller fras. Übersuggest är väldigt bra att använda sig av om du har långa fraser eller ord. http://ubersuggest.org/

 

3. Google Sökordsplanerare (Keywordplanner)

Google Keyword Planner

Google Keywordplanner är det mest använda verktyget för att hitta nyckelord. Keywordplanner ger en bra grund i början av din efterforskning men det är inte tillräckligt för djupare efterforskning. Styrkan med Keywordplanner är tillgången till statistik för respektive nyckelord, inklusive sökvolym och genomsnittlig kostnad för PPC (AdWords). Om du endast använder Keywordplanner är det lätt att missa de värdefulla, långsiktiga nyckelfraserna. https://adwords.google.com/KeywordPlanner

 

Bonustips!

Google Autocomplete

Det är lätt att man lägger stort fokus på att hitta avancerade verktyg som tar fram nyckelord och fraser. Som en bonus får du ett litet tips av mig som många gånger kan underlätta när du har ont om idéer. Gör som dina besökare – använd Google som en vanlig besökare och försök att härma dina besökare/kunder.

Google autocomplete sökruta

Om du använder dig av Googles sökruta kan du hitta alternativa och liknande resultat på det nyckelord du har börjat att skriva. Funktionen kallas Autocomplete och den tar hänsyn till många olika faktorer som t.ex. vad du har skrivit eller sökt på tidigare. Det är en bra metod att använda sig av när du vill hitta långa nyckelordsfraser (long tail keywords). Skriv in ett eller flera nyckelord i sökrutan och därefter fyller du i alfabetets alla bokstäver (en i taget) för att hitta sökbegrepp som relaterar till dina nyckelord. Testa själv!

EXPERT TIPS: Det är också möjligt att söka i vänstra delen av sökrutan, genom att sätta ett mellanslag framför ditt nyckelord.

 

Hoppas du har fått tillräckligt med information för att komma igång. Hör gärna av dig om du har några frågor eller om du behöver hjälp med din sökmotoroptimering.

Kontakta mig

 

 

2 tankar på “Nyckelordsanalys – 3 bästa gratisverktygen

  1. I find these tips and tricks so interesting. You made it so user friendly for people like me. I do like how to start and end a video. That one is something I really can use.
    Thanks so much!

Lämna en kommentar